Luttenbergsfeest Wall of fame

Wall of fame

Luttenbergsfeest Wall of fame

Jos van Mans

Jos van Mans is onze enige echte wereldkampioen gatgraven. In 1983 vestigde hij het diepterecord met een gat van maar liefst 3.16 meter. En nog steeds is hij een trouwe supporter van de jongere garde en is nog elk jaar te vinden op ons feestterrein. Jos stond samen met zijn helper Paul Heuven op de cover van de glossy ter ere van het 40 jarig bestaan van het Luttenbergsfeest. De glossy kreeg de naam “3.16, Hoe diep een dorp kan gaan”

In 2021 is het gatgraven opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed Nederland.

1983
Luttenbergsfeest Wall of fame

Mathijn Veldkamp

Een andere veelvuldige winnaar is Mathijn Veldkamp. Hij mag 1 keer vogelgooien, 1 keer kratstapelen, 1 keer gatgraven en maar liefst 3x het Nederlands kampioenschap Zwientie Tikken op zijn naam zetten. Hij is de man die als enige op alle onderdelen een 1 achter zijn naam kan zetten.

1995
Luttenbergsfeest Wall of fame

De proatpoal'n

De proatpoal’n, de luliezers of hoe je ze ook wilt noemen maar wat is een Luttenbergsfeest zonder presentatoren? Wat zijn wij blij en trots op deze mensen die geheel vrijwillig de verschillende programmaonderdelen op geheel eigen wijze aan elkaar proat. Zodra de presentator begint weet menig Luttenberger zijn weg richting feestterrein weer te vinden.

1977 - Heden
Luttenbergsfeest Wall of fame

Cor Spelbrink

Wat is Luttenbergsfeest zonder kermis. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door onze Cor Spelbrink. Cor is als sinds het begin betrokken bij het Luttenbergsfeest. Voor een relatief klein dorp wat Luttenberg is weet hij er elk jaar weer een prachtige kermis neer te zetten. We hopen dat we als Luttenbergers en gasten van ver daarbuiten nog jarenlang plezier aan de kermis mogen beleven.

1977 - Heden
Luttenbergsfeest Wall of fame

Oprichters

Als er in 1977 geen personen waren met een briljant idee hadden we nu geen Luttenbergsfeest gehad. Henk Holtmaat, Herman Holtmaat, Jan Otten en Hennie Vloedgraven zijn de oprichters van het feest zoals we het nu kennen. Inmiddels zijn we de 40e editie al gepasseerd.

1977

Arie Pekkeriet

Nog een naam die niet mag ontbreken op deze lijst met Luttenbergse Helden is Arie Pekkeriet. Hij is degene die schijt heeft aan de smerigste klus tijdens het opruimen van het feestterrein. Arie rolt al sinds jaar en dag op maandagmorgen jaja u leest het goed, maandagmorgen de strontslangen op. Is er nog een grotere held?

Luttenbergsfeest Wall of fame

Maud Klein Koerkamp

Dan is het toch ook wel tijd voor een vrouwelijke heldin in dit rijtje en wel in de naam van Maud Klein Koerkamp. Zij is de enige vrouwelijke deelneemster die kan mededelen dat ze al 10 keer heeft meegedaan met het gatgraven en deze in de vrouwenklasse ook 10 keer op haar naam heeft weten te zetten. Een prestatie van formaat!

2008 - Heden
Luttenbergsfeest Wall of fame

Harm van de Schoenmaker

Harm van de Schoenmaker (Herman Vloedgraven) is jarenlang de persoon geweest die de muziek van het feest heeft neergezet. Menig rockband en grote namen hebben kennisgemaakt met het Luttenbergse feestgedruis. Denk aan namen o.a. de Golden Earing, Herman Brood, BZN, etc…

Luttenbergsfeest Wall of fame

Vrijwilligers

En dat tot slot de allergrootste helden van het feest zijn toch de talloze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om er samen met ieder ander een dondersmooi feest van te maken. Zonder vrijwilligers is het niet te doen om dit prachtige feest met al zijn tradities in stand te houden maar ook ervoor te zorgen dat we telkens een nieuwe impuls aan het feest kunnen geven.

1977- Heden

En dan hier een lege plek. Denk je nu hier mis ik nog een V.I.V (Very Important Vrijwilliger). Laat het ons dan weten via het contactformulier op deze site. De Wall of Fame is een lijst voor en door Luttenbergers.