Het Luttenbergsfeest zet haar boeren in het zonnetje met een boerenkalender

29 jun 2019


“Donderstrots, dondersactief en dondersmooi; de Luttenbergse boer” is de titel van de boerenkalender met Luttenbergse boeren. En dat is ook precies wat het Luttenbergsfeest met de kalender wil bereiken.

Reden voor het feestcomité om een kalender te maken heeft te maken met de uitbreiding van het feest met een boerenochtend. De zaterdagochtend van het Luttenbergsfeest staat als sinds jaar en dag in het teken van de kalverkeuring. Een keuring van jongvee waar de winnaar er uiteindelijk van door gaat met de titel ‘Miss Salland’. Dit jaar wordt de keuring uitgebreid met een streekmarkt, een heuse boeren fotoshoot voor kinderen en activiteiten voor jong en oud. De keuze om het feest uit te breiden met een boerenochtend komt niet zomaar uit de lucht vallen. We merken dat Luttenbergers trots zijn op hun boeren en dat de boer vaak ook de spil is in de samenleving.

De kalender

Het boerenleven leeft en wij vinden dat onze boeren best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Vaak zijn het de mensen die actief zijn in het verenigingsleven, veel vrijwilligerswerk doen en overdag klaar staan voor een ander. We merkten in het benaderen van de boeren dat het in eerste instantie best wel spannend was om op de foto te gaan. Bij het vertellen van het verhaal achter de kalender werd iedereen enthousiast.

Dat de boeren actief zijn komt ook terug in de kalender. Alle deelnemende boeren zijn afgebeeld met hun hobby of vrijwilligerswerk. Zo hebben we brandweerboeren, muziekboeren, voetbalboeren en zelfs een echte Luttenbergsfeestboer. Het mooie is dat de boeren in hun eigen omgeving gefotografeerd zijn, waardoor zij ook echt zichzelf zijn op de foto. We zijn dan ook donderstrots op het eindresultaat.

Vanaf 1 juli zijn de kalenders te koop bij Coop Alfring in Luttenberg en kosten € 7,50- per stuk. Op zondag 30 juni worden de kalenders ook verkocht op het straatkorenfestival in Luttenberg. Het Luttenbergsfeest vindt dit jaar plaats van 15 t/m 18 augustus. De boerenochtend is op zaterdag 17 augustus vanaf 9.30 uur op de kerkweide in Luttenberg. Meer info via www.luttenbergsfeest.nl