Feestcommissie bezoekt optochtdeelnemers

19 jul 2019


Een optocht is mooi, maar zonder deelnemers geen optocht. Ter waardering van de optochtdeelnemers hebben we gevraagd of we welkom waren bij bouwers. Buurtschap Hageveld en Vincent en zijn vriendjes hebben ons uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Vincent en zijn vriendjes, een grote kameradengroep met aanhang en kinderen brengen dit jaar het eerst vat binnen. En daar zijn ze trots op! In hun bouwloods vertelden zij over hoe vroeger menig eerste prijs tijdens de optocht binnengehaald is. Voor op hun wagen staan zelfs de jaartallen, dat er gewonnen werd. Het thema van hun wagen blijft nog even geheim, maar met het binnenbrengen van het eerste vat kun je wel raden welke kant het opgaat.

Na het bekijken van de wagen werden we uitgenodigd om te komen BBQen en een biertje te drinken. Het werd een gezellige avond met de nodige mooie verhalen over het bouwen vroeger. Vincent en vriendjes bedankt voor de gastvrijheid en succes met de verdere bouw van jullie wagen!

Eerder waren we te gast bij buurtschap Hageveld om alvast een kijkje te nemen bij de voorbereidingen voor de optocht op donderdag 15 augustus.

Elke dinsdagavond werkt de buurt samen om alles tip top op orde te krijgen voor de optocht. Het Buurtschap doet al jaren mee met de optocht en dat is te zien, want iedereen is op elkaar ingespeeld. De mannen zorgen voor de wagen en de vrouwen verzorgen de aankleding en attributen.

De bouwers van buurtschap Hageveld

Het bedenken van een onderwerp, het maken van de kleding en het (ver)bouwen van een wagen kosten veel tijd, maar het brengt ook veel plezier en saamhorigheid met zich mee. Het was mooi om te zien dat er met zoveel plezier samengewerkt wordt. En ook over de deelname aan optochten in het verleden kwamen mooie verhalen naar boven. Mooi dat ook Hageveld dit jaar weer van de partij is tijdens de optocht van het Luttenbergsfeest en dank voor jullie uitnodiging om eens te komen kijken.

Vind je het ook leuk wanneer wij als (gedeelte van) het bestuur eens een kijkje komen nemen om sfeer te komen proeven tijdens jullie bouw, laat dit ons dan weten via het contactformulier of benader één van de bestuursleden. We komen niet met lege handen! Succes met de bouw en tot 15 augustus!